November redan!

Första november idag och ledig dag hemma, så skönt!

Igår åkte vi upp till Annika med familj och hade med oss räkor från västkusten som mormor tog med upp förut. Så efter ha inspekterat Annikas ridbana som börjar ta form på riktigt nu så var det dags för räkor och det finns inte mycket som slår det, vi gjorde liknade förra året men mycket tidigare för då satt vi utomhus, lite kallt för sånt nu..

Nog om det! Pearl är under utbildning nu så jag har fortsatt att hänga lite på henne men hon tycker det är lite läskigt så nu har vi fokuserat på ha saker på ryggen och något runt magen istället för att jag bara hänger. Då jag har varit lite av en olycksfågel de senaste månaderna med stukningar, trampskador och skadat knä så är det inte det optimalt för mig att ut och promenera med en unghäst men mamma är en ängel och ställer upp. Vi gör lite arbetsbyte så jag rider Chimmie när hon promenerar med Pearl. 🙂

Nu har vi varit ute ett par gånger och Pearl har fått gå med tömkörningsgjord som hon inte alls har brytt sig i så idag var det dags för sadel, hon har tidigare haft sadeln liggande på ryggen men utan att vara fastspänd då vi provade om sadeln skulle kunna passa. Pearl var mer fundersam över de små kotskydden hon fick på bakbenen än sadeln vilket kändes positivt, vi satte på en resårbrösta (som bara är en rem som fästs i sadeln och sen runt bringan och ej går mellan frambenen.) då Pearl har lätt att ställa sig på bakbenen om hon blir skrämd av något och vi vill absolut inte att sadeln ska glida bak i jumskarna om det nu skulle hända och hon drar in magen så gjorden blir lös.

Det var dock inga problem för hon var väldigt snäll när sadelgjorden drogs åt och spände inte upp sig som en ballong. 🙂  Själva promenaden gick ganska bra förutom att Chimmie var lite på tårna så hon eggade upp Pearl i början men Pearl slappnade av fortare än Chimmie gjorde (+ i kanten till Pearl!) men inga konstigheter med sadeln så nu blir det att fortsätta med promenader och att hänga på Pearl men det är ingen brådska så vi tar det lugnt. 

  

En bild från förra gången vi var ute då Chimmie var lugnare så jag kunde ta kort när det var så fint väder. 

Ha det till nästa gång!

Lämna en kommentar